A-Style beautyfarm

Service pagina

Kruiden abc

 

Home 
Arrangementen 
Gastenboek 
Doku aanvragen 
Reserveren 
Route Beschrijving 
Vacature 

 

 

 

A-Style beautyfarm servicepagina

Cosmetica Kruiden ABC

 

A-Style beautyfarm werk veel met kruidencosmetica.
Wilt u weten wat deze kruiden voor u doen, of welk kruid of kruiden voor uw huidtype geschikt zijn?
Dan staat in dit overzicht alle kruiden en hun werking

 

AlantoÔne
AloŽ-Vera
Amandel
Arnica
Avocado

Kruiden B-E
Kruiden F-N
Kruiden O-Z

Cosmetica Recepten
Huidtype's
Huid en Kruiden

 

A

ALANTOŌNE

Basis, draagstof die goed door de huid wordt verdragen. Maakt de huid soepel.

ALOň-VERA

AloŽ-Vera Cosmetica Kruiden A-Style beautyfarm (Utrecht) 

De meest veelzijdige plant die voor cosmetica denkbaar is. Bevat geneeskrachtige verkoelende en vochtinbrengende stoffen. Werkt ontsmettend.

Bevat vele vitamines. De verse gel kan direct op de huid aangebracht worden of in cosmetica verwerkt worden. Geschikt voor elk huidtype.

 

.

AloŽ-Vera zoals dat in cosmetica zit, wordt gewonnen uit de bladeren die een soort gel bevatten. Het is best wel bijzonder als je een blad doorsnijdt en er dan achterkomt dat er een doorzichtige gel inzit. Als je een blad doorsnijd kan je gelijk zien hoe dit blad zichzelf geneest. Binnen enkele dagen is dit doorgsneden (dus zwaar beschadigde) blad mooi dicht gegroeid.

 

Hoe dichter bij de schil, des te hoger de kwaliteit van de Gel. De bladresten worden ook gebruikt, maar bezitten weinig werkzame stoffen en lijken alleen bedoeld om goedkope cosmetica het predicaat 'bevat AloŽ-Vera" te geven.
Ook in de AloŽ-Vera zijn er vele rassen. Voor cosmetische doeleinden wordt de AloŽ Barbadendis Miller veel gebruikt. Vooral in de Verenigde Staten worden deze veel gekweekt.

 

In Nederland is A-Style beautycentrum uit Nieuwegein in de jaren '80 begonnen met het op grote schaal gebruiken van AloŽ-Cosmetica. Een voorbeeld dat in vrijwel iedere schoonheidssalon is gevolgd.

AloŽ-Vera in bloei

Wie wel eens in Spanje, Griekenland is geweest ziet vaak van die 'rare' bomen. Als zo'n rare boom lijkt op het plaatje hierboven is dat een AloŽ Vera in bloei. Ziet deze plant er normaal gesproken als een cactus achtige plant eruit als deze in bloei staat lijkt het meer op een boom.

Inmiddels zijn er al zoveel mensen geinteresseerd in deze 'wonderplant' dat er AloŽ-Vera clubs zijn opgericht. En zijn complete internetsites over deze plant.

 

AMANDEL

De olie die uit de Amandel wordt gewonnen is zeer geschikt als basisolie voor de droge, ruwe en gevoelige huid. Maar amandel kan ook gebruikt worden als puur werkstof die de huid soepel maakt

Recept amandelmasker

Mijn oom Leo maakte zelf de cosmetica die hij verkocht. Die cosmetica had als belangrijkste werkstof een uitgebalanceerde combinatie van kruiden en ander natuurlijke stoffen.
Als kind hielp ik "ome Leo" altijd.
Hij liet mij zijn recepten boek na.

Een van de meest succesvolle producten die Oom Leo verkocht was zijn Amandelmasker.
Dit masker wordt al heel lang niet meer gemaakt dus het recept mag openbaar gemaakt worden.

Het recept

Er moet een zogenaamde maceraat gemaakt worden. Hiervoor neem je 15 ml amandelolie, 10ml sojaolie en 10 ml avocado-oil (deze olieŽn zijn bijvoorbeeld bij winkels als Erica Kruiden gewoon te koop)
Je doet dan 2 theelepels goudsbloem in een smalle pot. Meng dan de oliŽn en doe dat over deze goudsbloem. Zorg dat alle goudsbloem helemaal met de olie bedekt is. Die pot zet je, goed afgesloten dan 3 weken weg op een donkere plek (zodat de goudsbloem goed kan intrekken). Na die drie weken doe je dit maceraat in via een (koffie)filter in een schaal en roer je er 2 theelepels amandelpers (dit kun je vaak bij een bakker of supermarkt kopen) doorheen en dan flink doorroeren tot dat het geheel een creme-achtige geheel is.

Let op! Dit is puur natuur en bevat geen conserveringsmiddelen. Dit crememasker is in de koelkast bewaard ongeveer 3 maanden houdbaar. Wil je het langer bewaren dan kan je er een fijn gemalen vitamine C pil doormengen.

(Dit recept heb ik zo aangepast dat deze in een keuken te bereiden is. Werk wel met schone spullen. Hoe schoner u werkt des te langer blijft de crŤme houdbaar).

De werking
Dit amandelmasker maakt de huid zeer glad en verzacht en verminderd rimpels. Zonodig voor gebruik nog mengen/schudden en dan zeer ZUINIG opbrengen. 15 minuten laten inwerken en dan met lauwwarm water afspoelen.

 

ARNICA

Arnica; Cosmetica Kruiden A-Style beautyfarm (Utrecht) 

Wordt uit natuurlijke soja gewonnen. Versterkt de bloedcirculatie is zeer ge schikt voor de bleke slecht doorbloede huid.

 

 

AVOCADO

 

Bevat vitamine A,B,E. maakt de huid gladder. Wordt zeer goed door de huid verdragen en wordt daarom veelal gebruikt als basis-olie en vervangt de chemische en/of minerale oliŽn. Avocado-olie wordt snel opgenomen door de huid.

  

 COSMETICA KRUIDENGIDS

A
AlantoÔne
AloŽ-Vera
Amandel
Arnica
Avocado

B
Bijenwas
Bonekruid

C
Calendula
Caroteen
Citroen
Citroen melissa
Cocos
Cypres
Collageen

D
Den

E
Eucalypus

F

G
Geranium

H
Hyssop

I

J
Jasmijn
St. Janskruid
Jojoba

K
Komkommer
Kastanje
Kamille
Kamfer

L
Lariks
Lavendel

M
Macadamia
Melisse

N
Noten

O

 

P
Patchouli

Q

R
Roos
Rozemarijn

S
Sassafras

T
Tarwekiem
Tea Tree

V
Valeriaan
Venkel

W
Wortel

X

Y

Z
Zonnebloem

 

Andere service pagina's

Cosmetica Recepten
Huidtype's
Huid en Kruiden

 

 

Copyright(c) 2004-2006 Beauty kruidengids. All rights reserved.
kruiden@techemail.com

 

pagina gesponsoord door A-Style beautyfarm, Nieuwegein (Utrecht)