A-Style beautyfarm

Service pagina

omgekeerde Kruiden abc

 

Home 
Kruiden B-E 
Kruiden F-N 
Kruiden O-Z 
Uw huidtype? 
Welk Huidtype 
omgekeerde Kruiden abc 
Cosmetica Recepten 
Cosmetica Recepten 

 

 

 

Omgekeerde Kruiden ABC

 Dit overzicht geeft aan bij welk kruid gebruikt kan worden bij bepaalde huidproblemen.

 

A

Acne
Eucalyptus,Bonekruid, Kamfer, Jeneverbes, Patchouli, Salie

Aftersun
Ylang-ylang; Komkommer

  

B

Brandwonden (lichte)
A
lo-Vera; kamille; lavendel

 

C

Celullitis (Sinaasappelhuid)
Oregano; Alo-Vera

Cipres
Teatree

 

D

 

 

E

EUCALYPTUS
 

 

F

 

G

GERANIUM

 

H

HYSSOP

 

J

JASMIJN

 

K

KOMKOMMER

 

 

 

 

KAMFER

Werkt ontsmettend, kalmerend, pijnverzachtend. Heeft in combinatie met andere kruiden veel toepassingen. Zo kan het de verstopte huidporin reinigen, waardoor kamfer zeer geschikt is bij acne. Ook bij (droge) eczeem heeft kamfer een verzachtende uitwerking.
Kamfer wordt gewonnen uit de houtsnippers van de kamferboom. A-Style gebruik Kamfer in o.a. een lichaamspakking.

L

LARIKS

Samentrekkend, verzachtend.

LAVENDEL

 

Een zeer veelzijdige plant. De geur doet onmiddelijk aan het middellandse zeegebied denken. Wordt veel als geurstof gebruikt. Heeft een rustgevend, ontsmettend, Antiseptisch werking (vooral de luchtwegen). Een uit stekende natuurlijke geurstof. Lavendel wordt ook gebruikt om de huid te verzachten (bij ruwe handen bijvoorbeeld). Gaat goed samen  met eucalyptus.

A-Style beautyfarm gebruikt lavandel-olie veel als Aroma-Therapie bij de Vibrosaun. En in de reinigingslotions voor de handen.

 

M

MACADAMIA

Een uitstekende, maar dure olie die in staat is diep in de huid door te dringen. Deze olie wordt algemeen beschouwd als de beste olie om andere olin in de huid te laten opnemen.
Macadamia wordt gewonnen uit de noten van de ternifolia.

A-Style gebruikt vaak macadamia-olie als draagstof voor werkstofconcentraten. Deze olie wordt ook veel cosmetica van Angelika Teichert gebruik

 

 

MELISSE

Werkt rustgevend. Heeft de eigenschap om een gespannen en gestreste huid tot rust te brengen. Citroen-Melisse dankt z'n naam aan de citroen-achtige geur die de plant heeft. In onze cosmetica wordt Melisse vaak in combinatie met goudsbloem gebruikt.

 

N

NOTEN

Stimuleert de lymfe en zorgt voor een goede afvoer van opgehoopte afvalstoffen. (Wordt veel als basis-olie gebruikt in Angelika Teichert cosmetica)

 

O

 

P

PATCHOULI

Helpt tegen acne/jeugdpuistjes, onzuivere vette huid, cellulitis en kloven. De sterke typische geur hoort bij de flowerpower tijd en wordt door z'n fixerende werking nog steeds veel in parfums gebruikt..

 

Q

 

R

ROOS

Kalmerend, een bekende geurstof. Is als etherische olie zeer kostbaar

ROZEMARIJN

Helend, Antiseptisch, Opwekkend, Activeert.

 

S

SASSAFRAS

Bevorderd de transpiratie, wat bij bijvoorbeeld een onzuivere huid zeer nuttig is. Hierdoor wordt de huid op een natuurlijke wijze gereinigd

 

T

TARWEKIEM

Bijzonder geschikt voor de slecht doorbloede huid. Rijk aan proteine en vitamine, lecitine, die zorgen voor een goede voeding en bescherming. Teveel tarwekiem in cosmetica geeft een onaangenaam gevoel op de huid.

 

Tea Tree

De etherische olie van deze boom is ontsmettend, schimmelwerend en -dodend, stimulerend, zweetuitdrijvend, pusoplossend, bacteriedodend, insectenwerend

U

 

V

VALERIAAN

Kalmerend, wordt weinig in cosmetica gebruikt.

VENKEL

Venkel wordt niet vaak in cosmetica gebruikt, toch wordt aan dit kruid eigenschappen toegeschreven die gunstig werken bij acne en een vette huid. Het remt de talgproductie enigzins.

 

 

W

WORTEL (CAROTEEN)

Caroteen wordt veel in cosmetica gebruikt bij een droge huid, vetarme huid. Stimuleert de talgproductie en beschermt de huid goed tegen ultra-violet licht.

 

X

 

Y

 

Z

ZONNEBLOEM

Mits uit de eerste koude persing kan deze bloem een goede massage olie geven.

 

 

 

 

Copyright(c) 2004-2006 Beauty kruidengids. All rights reserve

pagina gesponsoord door A-Style beautyfarm, Nieuwegein (Utrecht)